Tel.: +31 650961325 - Mail: info@breedbandnv.nl

Vraag & antwoord.

Heeft u vragen? Wij hebben de antwoorden!

Het kan natuurlijk gebeuren dat bepaalde zaken omtrent glasvezel u niet helemaal duidelijk zijn. Hieronder staan veel gestelde vragen die u op uw gemak door kunt nemen.

Aanleg

Glasvezel? Wat is dat?


Glasvezel is draad van glas, dat nog dunner is dan een haar. Door dit draadje kan licht worden gestuurd; licht van een laser. Dit laserlicht is veel sneller dan een elektrisch signaaltje door een koperkabel. Daardoor is glasvezelinternet supersnel en heeft het een zeer grote bandbreedte. Bestanden naar het internet versturen gaat veel sneller dan met internet via ADSL, VDSL en kabel. Foto’s en video’s uploaden, internetpagina’s bezoeken en e-mails versturen heeft u nog nooit zo snel gedaan.

Maar ik heb toch al glasvezel?


Er zijn internetaanbieders die u vertellen dat ze een internetverbinding leveren met de snelheid van glasvezel (fiber). Maar in de praktijk worden de snelheid en de bandbreedte nog steeds beperkt of is de techniek gewoon niet meer sneller te maken. Dit komt doordat het laatste stukje van de verbinding via een ouderwetse telefoon- of coax-koperkabel loopt. Dit grote verschil merkt u direct met glasvezel internet.

Installatie

Ben ik verantwoordelijk voor mijn eigen bekabeling of draadloze verbinding?


Ja, Breedband Noord Veluwe gaat er vanuit dat u zelf zorgt voor de bekabeling of draadloze verbinding van uw thuisnetwerk. Weet u niet zeker hoe dit moet, dan denken we graag even mee over de beste oplossing.

 

Keuzevrijheid

Wat betekent keuzevrijheid precies?


Wij adviseren en u bepaalt. Dat geldt voor de monteurs, maar ook voor de provider.
Dit betekent dat u zelf een goed product en de beste leverancier voor extra diensten kunt kiezen. Dit doet u zelf via het internet voor bijvoorbeeld e-mail, games, websites, telefonie en televisie. Wilt u hulp bij het kiezen, dan geven we u graag advies.

 

Televisie, telefonie, e-mail en andere diensten

Hoe kies ik een televisie- of telefonieleverancier?Die diensten kiest en bestelt u zelf op het internet.

Krijg ik een e-mailadres van Breedband Noord Veluwe?Nee, u kiest zelf voor een e-mailprovider die uw e-mailadres verzorgt. Hiervoor zijn op het internet verschillende gratis diensten zoals Gmail en Hotmail. Als u een eigen domeinnaam heeft, dan kunt u de e-mailfaciliteiten regelen bij de hostingprovider die uw domeinnaam host.

Ik heb een e-mailadres van mijn huidige internetprovider. Werkt deze als ik overstap op Breedband Noord Veluwe?Bij de meeste internetproviders vervalt uw e-mailadres bij een overstap naar een andere internetprovider. Soms kunt tegen betaling van de e-mailadressen en -diensten van uw oude internetprovider gebruik blijven maken. Op het internet zijn ook andere gratis e-maildiensten zoals Gmail en Hotmail te vinden.

Staat uw vraag er niet tussen?

Heeft u nog meer vragen of staat uw vraag er niet tussen? U kunt altijd contact met ons opnemen, dan zullen wij uw vraag beantwoorden.
Direct contact

Back to Top